De Nederlandse Contour Kliniek

Specialist in huidoverschot na gewichtsverlies

home » buikwand correctie

Buikwand correctie

Als u overtollige huid van de buik, flanken en/of rug heeft, kan een buikwandcorrectie voor u de oplossing zijn. Afhankelijk van de plek en hoeveelheid van het huidoverschot zal de plastisch chirurg in overleg met u bepalen welke operatie(s) het best bij u past/passen.

Deze ingreep wordt niet geheel vergoed door uw zorgverzekeraar. U dient hiervoor 3.000 euro zelf bij te dragen.

Bij een ‘gewone’ buikwandcorrectie (ook wel ‘abdominoplastiek’ genoemd) wordt de huid van uw onderbuik (onder uw navel) verwijderd. Om de wond weer te kunnen sluiten wordt de huid erboven (van de bovenbuik) losgemaakt en naar beneden getrokken. U navel wordt daarbij verplaatst. U krijgt dan een horizontaal lang litteken ter hoogte van de bikini/onderbroek lijn. Dit litteken loopt dus over de gehele breedte van de buik van links naar rechts.

Als u ook veel huidoverschot op uw buik in verticale richting heeft, dan kan een zogenaamde ‘Fleur-de-Lis’ buikwandcorrectie (ook wel ‘inverted-T buikwandcorrectie’ ) worden uitgevoerd. Hierbij wordt het huidoverschot van de voorzijde van de buik aangepakt in verticale richting. U krijgt dan een laag horizontaal litteken van links naar rechts ter hoogte van de bikini/onderbroek lijn en een verticaal litteken (van boven naar beneden) van het borstbeen naar beneden naar het horizontale litteken toe: een omgekeerde T (een inverted-T).

Vaak wordt vooraf aan de buikwandcorrectie ook liposuctie (wegzuigen van vet) toegepast. Wanneer ook de spieren van uw buikwand verslapt zijn, kan de plastisch chirurg ook de uitgerekte buikspieren weer strakker maken. De plastisch chirurg zal de mogelijkheden met u bespreken.

Een buikwandcorrectie wordt altijd onder algehele narcose uitgevoerd. U verblijft na afloop van de operatie minimaal 1 nacht in het ziekenhuis. Na de operatie heeft u zeker 1-2 weken de tijd nodig om het dagelijks leven weer op te pakken, het totale herstel duurt veel langer (6-12 weken).

« terug

Contact

Neem voor meer informatie contact op met uw dichtstbijzijnde vestiging via obesitaskliniek.nl/vestigingen.