De Nederlandse Contour Kliniek

Specialist in huidoverschot na gewichtsverlies

home » lower bodylift

Lower bodylift

Wanneer er, naast overtollige huid op de buik en/of flank, ook veel overtollige huid van de flank en rug bestaat kan er een zogenaamde ‘lower bodylift’ worden uitgevoerd. De overtollige huid wordt dan rondom weggehaald.

Deze ingreep wordt geheel vergoed door de zorgverzekeraar (indien u in aanmerking komt).

Aan de voorzijde wordt een volledige lower body lift verricht waarbij de buikhuid volledig wordt losgemaakt van de spierlaag tot bij de ribbenboog. Daarna wordt alle overtollige huid en/of vet onderaan verwijderd. De buikhuid wordt naar beneden toe opgespannen en weer vastgehecht. Voor de navel wordt een nieuwe opening gemaakt. Daarna wordt de achterzijde en de zijkant gelift.

Hierdoor ontstaat een laag litteken ter hoogte van de ondergoedlijn die doorloopt tot op de rug. Daarbij wordt soms aan de voorzijde nog een verticaal litteken als bij een Fleur de Lis gemaakt. Ook kan het volume van de billen bij deze operatie nog worden opgevuld.

Een lower bodylift wordt onder algehele narcose gedaan, dit is een grotere operatie dan een gewone buikwandcorrectie. De operatie duurt langer (ongeveer 4-5 uur) en u zal wat langer in het ziekenhuis moeten blijven. Ook het herstel duurt langer.

« terug

Contact

Neem voor meer informatie contact op met uw dichtstbijzijnde vestiging via obesitaskliniek.nl/vestigingen.